Előadók

Előadók A-LElőadók M-Z »

Altschach László
üzleti igazgató, Edison Network
Alpári László néven született 1970-ben, Budapesten. Jogi tanulmányait követően 1994-ben egyike az Edison Network Reklámügynökség alapítóinak, ahol az évek során szövegíróként és az ügyfélkapcsolat vezetőjeként, később stratégiai, majd üzleti igazgatóként dolgozik. Társ-tulajdonosként részt vesz a növekvő vállalkozás új érdekeltségeinek – Edison Media Sales, Berg Media Budapest, Premium Media Sales House – felépítésében. 1999-ben, a Tilos Rádióban szerzett 5 éves rádiós tapasztalattal egyike az EST FM 98.6 alapítóinak. 2002 novembere és 2005 februárja között a rádió főszerkesztője és az ESTFM-ből radiocafé 98.6-vá váló adó tartalmi megújulásának irányítója. 2006-tól újra az Edison Network-öt irányítja, ez év elejétől a Magyar Bormarketing Bizottság tagja.
Balázs Csaba
elnök, Econet.hu Nyrt.
1990-ben végez az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, végzettsége jogász. 1992 és 1998 között az ÁPV Rt. és jogelődjeinél ügyvezető igazgató. Ezt követően 1998 és 2000 között a Postabank Rt-nél dolgozik, mint vezérigazgatói tanácsadó; majd 2001-2002-ig a Sportfolió Kht-nél ügyvezető igazgató tisztséget tölt be. 2003 és 2003 között a Stadion Invest Rt-nél vezérigazgató; 2003. decemberétől 2006. áprilisáig az econet.hu Média, Telekommunikációs és Vagyonkezelő Nyrt. elnök vezérigazgatója, 2006. májusától az elnöke.
Bátorfi Zsolt
fejlesztési platform szakértő, Microsoft Magyarország
Több mint 9 éve a Microsoft kiemelt rendszermérnöke, részt vett számos hazai nagyvállalat kommunikációs és ügyviteli rendszerének bevezetésében. Jelenleg a Microsoft fejlesztési és platform üzletágának technológiai szakértője, munkájának középpontjában a Microsoft következő generációs szoftver technológiáival, valamint fejlesztő és design eszközeivel kapcsolatos ismeretterjesztés (pl. http://ch9.hu) és szakmai támogatás áll. Szakmai blog: http://batorfizsolt.spaces.live.com/
Birkás Dávid
főszerkesztő, kirakat.hu
1999-ben végzett a Könnyűipari Műszaki Főiskolán, mint nyomdaipari mérnök. Éveken át szaktanácsadóként dolgozott ezen a területen, emellet foglalkozott kreatív munkákkal, kiadványok tervezésével is. Figyelme lassan az on-line világ felé terelődött, ennek eredményeképpen 2007 májusa óta a Sanoma vásárlást segítő portáljának, a Kirakat.hu-nak a főszerkesztője.
Bodó Balázs
egyetemi tanársegéd, mokk.bme.hu
Bodó Balázs (1975) közgazdász, BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék, Média Oktatási és Kutató Központ kutatója, 2001 óta a tanít a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szociológia és Kommunikáció tanszékén internetmédiával, szabályozáspolitikával kapcsolatos tárgyakat. Kezdetektől fogva tagja a mai [origo]-t tervező majd megvalósító MATÁV Tartalom Projektnek, később a Vizsla kereső, a Travelport, a Pepsi Sziget '99 online szolgáltatások szolgáltatásmenedzsere. Számos internetes kutatás-fejlesztési projekt tagja vagy vezetője digitális archívum, e-learning, online közösségek témakörökben. A Tilos Rádió műsorvezetője, kurátora. 2006-2007-ben a Stanford Egyetem Center for Internet and Society -ben Fulbright vendégkutató.
Bojtár B. Endre
főszerkesztő, Magyar Narancs
1963-ban született, Budapesten, itt végezte el a bölcsészkart, ami után egy darabig fordításból élt. A 90-es évek legelején kezdett újságot írni, akkoriban leginkább a jugoszláviai háborúkról és vegyes kelet-európai ügyekről. Néhány éven át az MTV azóta megszűnt Tranzit c. műsora számára készített riportfilmeket a térségről. 1991-től a Magyar Narancs munkatársa, később szerkesztője, 1999-től máig főszerkesztője. Hobbiszínész, szabadidős műsorkészítő a Tilosban.
Bruckner Zoltán
ügyvezető igazgató, Primus Capital
2000 óta foglalkozik kockázati tőke befektetésekkel. Előbb mint a 3TS Capital Partners country menedzsere, 2003 óta pedig a Primus Capital kockázatitőke befektetési alapok egyik alapítója. A Primus alapok kizárólag induló és korai szakaszú, elsősorban technológiai vállakozásokba fektetnek be, cégenként 10-100 millió forint közötti összeget. A Primus alapok jelenleg hat befektetéssel rendelkeznek, köztük az Arcus Interactive Csoporttal (az Arcus-on keresztül a Mirai, red-stars és Arcanian ügynökségekkel az online média, marketing és keresőmarketing területén) és a portáltechnológiát fejlesztő és értékesítő Sense-Net Kft-vel valamint a budapesti idegennyelvű program magazinnal, a Funzine Média Kft-vel. A Primus további befektetései az elektronika és a biotechnológia területén történtek. Bruckner Zoltán 1996-2000 között az ING Barings amszterdami központjában, azt megelőzően az AT Kearney menedzsment tanácsadó cég washingtoni irodájában dolgozott. Egyetemi tanulmányait az Egyesült Államokban a New York-i Bard College-ban és a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen (SAIS) végezte.
Dobó Mátyás
blogger, doransky.hu
Meghívott előadó a PPKE-BTK Kommunikáció Intézetében, több hazai "web kettes" szolgáltatás, kifejlesztésében és üzemeltetésében vett részt, például a blogter.hu blogszolgáltató, vagy a videobomb.hu videó megosztó és a linkter közösségi híroldal. Szakmai blogját a doransky.hu alatt írja.
Fabricius Gábor
kreatív igazgató, Republic Advertising
Négy évet élt Londonban, ahol elvégezte a Central Saint Martin School of Art and Design filmes szakát. Készített több rövidfilmet, videoklipet, reklámfilmet, filmzenét. A Kortárs Design Laboratórium és az elsõ budapesti designgaléria, a Republic Galéria egyik létrehozója, amelynek célja a design és vizualitás társadalmi hatásainak megfigyelése, vizsgálata, közhasznú publikációja. A British Council angol kultúrális évadjának kitalálója, a Nagy Britmánia című rendezvénysorozatának egyik ötletfelelőse. A társadalmi dialógust provokáló Van Alapítvány alapító tagja. Politikai marketing témában publikációi jelennek meg többek között a Magyar Hírlapban. A BrandFestival egyik létrehozója. A közel egymilliós letöltést elért videoblog, a Coke Club-ot beharangozó FeriTíví kitalálója és kreatív producere.
Fischer András
vezérigazgató, [origo] Zrt.
A 43 éves marketing szakközgazdász előbb a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát, amely tanulmányokat a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem és a London Business School MBA kurzusán folyatott. Pár év külkereskedelmi tevékenység után 1988-ban került a Magyar Hitel Bankba, tanácsadónak. Onnan már a marketing igazgatói székét elhagyva a média világába igazolt át, ott dolgozik a mai napig. Előbb a Népszabadság hirdetéspiaci leányvállalatának a Primus Kft-nek az ügyvezetője, majd a Figyelő Rt. kereskedelmi és marketing igazgatója. 1997 decembere és 2006. októbere között az elektronikus médiavilág szereplője. Előbb a Danubius rádió kereskedelmi és marketing igazgatója, majd elnök-vezérigazgatója, később a közszolgálati Magyar Televízió üzleti és termékfejlesztési igazgatója. Vezetése alatt a Danubius rádió a harmadik legnagyobb médiájává, a Danubius Sales House az ötödik legnagyobb médiakereskedőjévé vált. A közelmúltban ismét a Danubius igazgatósági tagjává vált Fischer András 2006-tól építi a T-Online Magyarország Zrt. tartalomszolgáltatási igazgatóságát, míg a cég átalakulása során szerzett régi-új név, az [origo] alatt már vezérigazgató. Fischer a 90-es években 8 évig volt a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, később 4 évig a Televíziók és Rádió Országos Reklám Tanácsa alelnöke, míg immár hatodik éve erősíti a Magyar Reklámszövetség elnökségét.
Hammer Ferenc
szociológus, ELTE
Adjunktus az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetében (1997-), a BA és a Film-, Média- és Kultúraelméleti Doktori Program oktatója. Médiaelméleti és kultúrakutatási kurzusokat tart. Doktori disszertációjában a társadalmi igazságosság kommunikációs aspektusait tárgyalta. A médiakutatás, a kultúraelmélet és a mindennapi élet szociológiája tárgyában kutat és publikál.
Hradszki László
befektetési igazgató, 3TS Capital Partners
Hradszki László a 3TS Capital budapesti irodájában a magyarországi befektetési lehetőségek felkutatásáért és és a befektetések kezeléséért felelős. 1998 óta dolgozik kockázati és privát tőke területen, a 3TS Capital mellett az Euroventures-nél és a Hungarian Innovative Technologies Fund-nál is dolgozott. Emellett 8 év banki talasztalattal rendelkezik vállalati ügyfélkapcsolatok és vállalatfinanszírozás területén. A Citibank-nál, az, ABN-Amro-nál és az MHB-nál dolgozott. Tanulmányit a Külkereskedelmi Főiskolán és a az University of Stockholmon végezte
Jaksity György
ügyvezető igazgató, Concorde Értékpapír Zrt.
A Concorde alapítója, ügyvezető igazgatója, az igazgatóság elnöke. A stratégiáért, a befektetési banki műveletekért, a leányvállalatok és tevékenységeik felügyeléséért és támogatásáért, valamint a nemzetközi és kiemelt (intézményi és vállalati) ügyfélkapcsolatokért felelős. A Concorde megalapítása előtt 4 évig különböző helyi és nemzetközi pénzügyi társaságoknál dolgozott. A Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke, a Befektetési Szolgáltatók Szövetsége elnökségének volt tagja, korábban az EFFAS igazgatóságának tagja. Gyakran tart előadásokat a magyar és globális értékpapír piacról. A Bankárképző oktatója corporate finance és befektetési elméletek területén. Részt vett a Concorde minden jelentősebb pénzügyi tanácsadói munkájában, többek között az Állami Autópálya Kezelő ZRt, a Budapest Airport, Richter Gedeon, FHB, MATÁV, MOL, BorsodChem, TVK, Egis és más vezető magyar társaságok privatizációjában, tőzsdére vitelében. Egyetemi diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte külgazdasági szakon 1991-ben.
ügyvezető igazgató, Index Zrt.
Kántor Endre
szerkesztő, Milliók reggelire, Rádió Café 98.6
Az ELTE Angol Bölcsészkarán végzett, majd rögtön médiával kezdett foglalkozni a Független Médiaközpontban, ahol elvégezte a BBC rádiós és televíziós tanfolyamát, és a Danish Media Institute nemzetközi oktatói képesítést adó képzését. A Magyar Rádióban kezdett 1996-ban, három év elteltével csatlakozott a Forintos Percek stábjához, ahol azóta is - most már Milliók Reggelire néven - műsort vezet. Közben rengeteget külsőzött, olyan neves médiának, mint a CNN, a BBC, a Central European Business Weekly vagy a Budapest Business Journal. Ott volt az EstFm rádió indulásánál, 2002-től az origo.hu Üzleti Negyed újságírója, majd a 2005-től a Nemzeti Fejlesztési Hivatal média-tanácsadója, és a Napi Gazdaság Befektető rovatának szerzője. 2006-tól a FigyelőNet újságírója, itt alapvetően az internetes videó tartalom fejlesztésén dolgozik. Két dokumentumfilmet forgatott, egyre inkább beleássa magát a gasztró zsurnalisztikába, két éve vesz részt a Népszabadság Top 100 étterem, és Top Borászatok kiadványok elkészítésében.

Előadók A-LElőadók M-Z »